home activiteiten info contact login

Hoe het begon
Fotoclub Bernheze werd opgericht in 2005 en was een initiatief van de Bernhezer Kunstkring (BKK). Het werd een ontmoetingsplaats voor mensen met een bijzondere belangstelling voor fotografie. Fotograaf Wim Roefs is vanaf dat eerste begin de bezielende inspirator van de club.
Sinds 2006 is de fotoclub officieel een vereniging en tot op heden uitgegroeid naar een club met zo'n 50 tot 60 leden van uiteenlopende leeftijden. Hierdoor bestaat binnen de club een grote variatie aan kennis, voorkeuren en ervaringen. Iedereen is welkom!

Insteek
Fotoclub Bernheze wil voor ieder lid de mogelijkheid bieden om te groeien vanuit zijn eigen mogelijkheden. Iedereen moet binnen de club kunnen gedijen, zowel beginner als vakfotograaf. De club biedt een gemeenschappelijk kader waarbinnen iedereen van elkaar kan leren. Dat gebeurt door individueel of gezamenlijk te fotograferen aan de hand van een bepaalde opdracht, elkaars foto's te bespreken en kennis en ervaring uit te wisselen. Binnen dit proces komt het hele spectrum van het 'verbeelden; aan bod: van idee of opdracht tot en met het (tastbare) eindproduct.

In actie!
Gemiddeld vindt er minimaal eens per maand een clubavond plaats. Belangrijk hierin is het bespreken van een selectie van de gemaakte foto's. Ook zijn er jaarlijks gastprekers, bij voorkeur belangrijke namen in fotografieland. Aanvullend hierop worden er ieder jaar een aantal fotocafé avonden georganiseerd, evenals excursies en workshops. Streven is dat leden elkaar ook buiten de clubagenda vinden om ideeën uit te wisselen, te sparren of samen te fotograferen.
Natuurlijk treedt de fotoclub ook naar buiten door middel van exposities. Daarbij is de jaarlijkse moederdagexpo in natuurtheater de Kersouwe de bekendste. Hier worden in de open lucht actuele opdrachten, de 'rode draad foto's' en vrij werk geëxposeerd door de leden.

Bestuur
Hieronder vind je de bestuursleden en hun aandachtsgebieden.

Lid worden?
Beginnen jouw fotohanden te kriebelen? Kijk eens onder het tabblad contact, daar vind je verdere informatie!
  © FC Bernheze.nl | Foto's zijn auteursrechtelijk beschermd